Concert-homenatge a Carles Santos20 d'abril de 2018 - 21:30h | Centre del Carme

Concert-homenatge a Carles Santos

Intèrprets
Montse Colomé | ballarina
Isabel Monar | soprano
Catalina Reus | violí
Ana Criado | ballarina
Queralt Albinyana | actriu

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆


Insults

Santos cabró (ho diu l'associació catalana de compositors)
Santos cornut i de memòria
Santos, no em toquis la pollera
Santos i els espermots
Santos lleponàs
Santos mugrot, mugrat i mugronot

Santos, la lleterola
Santos, pitrolla
Santos, recupitxa
Santos, melària
Santos, putrefa
Santos, remifat
Santos, docània
Santos, la potrolla
Santos, piu de piu
Santos, refullat

Santos, te pixo
Santos, te clavo la fitòra
Santos de merda
Santos, t'aixafo la pròstata
Santos excrementat
Santos músic

Amb aquestes paraules escrites per ell mateix i dites per una actriu, la Mònica López, començava un dels darrers espectacles d'en Carles al Teatre Nacional de Catalunya.

En els seus darrers espectacles buscava la musicalitat en les paraules, la partitura musical compartia un espai amb el text parlat. Als inicis va ser la música, després el moviment i després la paraula. Per portar a terme tots aquests llenguatges, on ell s'hi passejava amb una gran seguretat i naturalitat, quasi sempre ho feia acompanyat de dones. Ell sempre deia que les preferia abans que els homes, que s’hi trobava molt més segur. La major part dels seus espectacles estaven formats per dones. Tant en escena com fora d'ella, les dones li feien costat per tirar endavant tots els seus viatges artístics.

Maria Elena Roqué, Marta Oliveras, Pilar Solà, Anna Llopart i moltes més hem passat pel seu costat per donar cos, veu i vida a les seves idees.

Aquí a Valencia hem vingut cinc dones que l'hem seguit en diferents moments de la seva trajectòria i hem volgut aportar un trosset de cadascuna de nosaltres evocant moments que hem viscut amb ell i que estan completament enganxats a la nostra memòria artística i personal. Per a totes nosaltres serà fer-lo reviure una estona i fer-lo present entre tots vosaltres.


Santos músic, aquí i sempre!!