Ricard Capellino - Alberto Posadas
21 d'abril de 2018 | 18.30 h. | Centre del Carme, Sala Ferreres
Entrada gratuïta fins completar aforament (limitat a 50 persones)

Ricard Capellino - Alberto Posadas

Ricard Capellino saxos
Alberto Posadas compositor

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆


Alberto Posadas (1967) | Veredas (2014-2018)*

Ruinas (2014), per a saxo tenor

Fragmentos Fracturados I (2014), per a saxo alt

Serán ceniza (2015), per saxo soprano

Objetos de la Noche (2015), per a saxo bariton i Spring-drum

Arietta (2016), per a saxo sopranino i sordina straight


Límite (2017/2018), per a saxo baix preparat amb sordina wah-wah

*Estrena absoluta

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Veredas

Veredas és una proposta artística que combina poesia, espai i música oferint al públic la possibilitat de tenir una experiència de percepció diferent; una experiència oberta en la qual aquest pot crear el seu propi procés d'escolta, caminant, explorant, contemplant i descobrint, en la qual el públic forma, en última estada, part de l'activitat creativa.


Compost de sis peces per a saxòfon sol, cadascuna d'elles estan escrites per a un diferent tipus de saxofon que prenen com a referència diversos poemes del poeta José Ángel Valente.

Ricard Capellino
Naix a Sueca (València) i aviat inicia els seus estudis rebent classes de nombrosos professors, participant com intèrpret solista en nombroses parts del món com París, Bordeus, Berlin, Basilea, Lisboa, Milà, Hèlsinki, Santos, Amsterdam, Sao Paulo, Santiago de Xile, etc. en diferents cicles i festivals internacionals i estrenant nombroses obres actuals de diferents compositors.
Té diversos registres per a RTVE, RNE, Ràdio i Televisao de Portugal, Ràdio 1 de Finlàndia i diversos CDs. Actualment ha finalitzat un nou treball sobre noves possibilitats sonores del saxòfon.
Implicat en la interpretació de música contemporània, ha participat amb diferents grups i ensembles, compaginant aquesta faceta amb la pedagògica i la investigadora.
Ricard Capellino interpreta exclusivament amb saxòfons Selmer París.

Alberto Posadas
Nascut a Valladolid, comença allí els seus estudis musicals continuant-los després a Madrid.
Al 1988, l´encontre amb Francisco Guerrero és fonamental en la seva carrera. Amb ell, explora les noves formes musicals gracies a l´ús de tècniques com la combinatòria matemàtica i la teoria fractal. A més, la constant recerca d´integració estètica el porta a buscar altres models de composició com la transposició de música a espais arquitectònics, tècniques derivades de la pintura o l´exploració acústica dels instruments a nivell microscòpic.

Compositor d´ampla producció la seva música ha sigut interpretada per nombrosos intèrprets de prestigi internacional i a tot arreu del món, essent premiat, entre d´altres, amb el Premi del públic al Festival Ars Musica de Brussel·les al 2002 i amb el premi nacional de música al 2011.

Imatge: Maria Isona
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆


Veredas 
Veredas es una propuesta artística que combina poesía, espacio y música ofreciendo al público la posibilidad de tener una experiencia de percepción diferente; una experiencia abierta en la que este puede crear su propio proceso de escucha, caminando, explorando, contemplando y descubriendo, en la que el público forma, en última estancia, parte de la actividad creativa.
Compuesto de seis piezas para saxofón solo, cada una de ellas están escritas para un diferente tipo de saxofón que toman como referencia varios poemas del poeta José Ángel Valente.

Ricard Capellino
Nace en Sueca (Valencia) y pronto inicia sus estudios recibiendo clases de numerosos profesores, participando como intérprete solista en numerosas partes del mundo como París, Burdeos, Berlín, Basilea, Lisboa, Milán, Helsinki, Santos, Amsterdam, Sao Paulo, Santiago de Chile, etc. en diferentes ciclos y festivales internacionales y estrenando numerosas obras actuales de diferentes compositores.
Tiene varios registros para RTVE, RNE, Radio y Televisao de Portugal, Radio 1 de Finlandia y varios CDs. Actualmente ha finalizado un nuevo trabajo sobre nuevas posibilidades sonoras del saxofón.
Implicado en la interpretación de música contemporánea, ha participado con diferentes grupos y ensembles, compaginando esta faceta con la pedagógica y la investigadora.
Ricard Capellino interpreta exclusivamente con saxofones Selmer París.

Alberto Posadas
Nacido en Valladolid, comienza allí sus estudios musicales continuándolos luego en Madrid.
En 1988, el encuentro con Francisco Guerrero es fundamental en su carrera. Con él, explora las nuevas formas musicales gracias al uso de técnicas como la combinatoria matemática y la teoría fractal. Además, la constante búsqueda de integración estética le lleva a buscar otros modelos de composición como la transposición de música en espacios arquitectónicos, técnicas derivadas de la pintura o la exploración acústica de los instrumentos a nivel microscópico.
Compositor de amplia producción su música ha sido interpretada por numerosos intérpretes de prestigio internacional y en todas partes del mundo, siendo premiado, entre otros, con el Premio del público en el Festival Ars Musica de Bruselas en 2002 y con el premio nacional de música en 2011.públic al Festival Ars Musica de Brussel·les al 2002 y con el premio nacional de música al 2011.

Imagen: Maria Isona