Phace Ensemble29 d'abril de 2018 | 20.00 h. | Centre del Carme, Sala Refectori
Entrada gratuïta fins completar aforament

Phace Ensemble


Fausto Romitelli & Paolo Pachini | concepció
Fausto Romitelli | música
Kenka Lèkovich | text
Paolo Pachini & Leonardo Romoli | vídeo
Florian Bogner so
Stefano Bonetti & Paolo Pachini | musical informatics
Nacho de Paz | direcció musical

Daisy Press | veu 

Sylvie Lacroix | flauta
Markus Sepperer
 | oboè
Reinhold Brunner
 | clarinet
Thomas Fleissner
 | trompeta
Stefan Obmann
 | trombó
Tom Pauwels
 | guitarra elecèctrica
Manuel Mayr
 | baix elèctric
Mathilde Hoursiangou
 | teclat
Ivana Pristasova
 | violí
Petra Ackermann
 | viola
Roland Schueler
 | violoncel

techno intermissions by courtesy of Pan Sonic

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

An index of metals (2003) [50']
Una vídeo-òpera de Fausto Romitelli (música) i Paulo Pachini (vídeo) per a soprano, ensemble, multiprojeció i electrònica

I. Introduzione
II. Primo intermezzo
III. Hellucination Drowningirl 1 IV. Secondo Intermezzo
V. Drowningirl 2
VI. Terzo Intermezzo
VII. Drowningirl 3
VIII. Adagio
IX. Quarto Intermezzo
X. Hellucinations 2/3: Risingirl / Earpiercingbells 7 XI. Finale
XII. Cadenza

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
An index of metals

An index of metals dóna un vigorós testimoni d'aquesta determinació d'anar més enllà: l'orquestració crepitant, elèctrica i psicodèlica; una veu que juga amb els efectes, murmura amb reverberació, dialoga amb un megàfon, que crida com una estrella del pop; i una partitura de guitarra elèctrica com cap compositor "seriós" ha escrit mai, lliscant a través d'un rang infinit de tons amb lleugeresa de tacte i difuminació de contorns. Però això no és tot. Quelcom més funerari es dissol fortament: una malenconia ferotge, i el ressò, per dir-ho d’alguna manera, d'un llarg lament gnòstic sobre la caiguda de les ànimes.

Poc abans de la seva mort, Romitelli, juntament amb el seu amic Paolo Pachini i la poeta Kenka Lèkovich, van ressuscitar el somni d'un art escènic total a la manera dels futuristes: ritmes i llampecs de llum que colpegen contra el metall (per a la part del vídeo), poemes de ferro i crom, fusió amb la matèria, música acústica/elèctrica altament amplificada, filtrada, espacialitzada, de la manera més artificial possible...

An index of metals, una paradoxal obra mestra, que es debat entre l'heroisme i l'esgotament.
(Text © Jean-Luc Plouvier)

Phace Ensemble


PHACE ha estat actiu durant molts anys a l'escena de la música contemporània i és un dels conjunts austríacs més innovadors i versàtils de la nova música. Paral·lelament a la música clàssica de cambra contemporània, la seua gamma artística abasta des de produccions de teatre de música fins a projectes multidisciplinars que inclouen dansa, teatre, performance, electrònica, video, DJ, turntablists, instal·lació artística i molts més.

El conjunt ha encarregat i estrenat més de 200 composicions fins ara. El conjunt, actualment format per deu membres actius, convida regularment a músics i convidats des d'una àmplia varietat de fons artístics a actuacions col·laboratives. PHACE va ser fundat com a Ensemble On-line pel director Simeon Pironkoff el 1991. Des de mitjan anys noranta, el conjunt va començar aparèixer a les sales de concert i festivals més prestigiosos d'Àustria i l'estranger, incloent Stadsschouwburg Amsterdam, Festival d'Avinyó, L'Auditori de Barcelona, ​​Sampler Series Barcelona, ​​Berliner Festspiele, Ultraschall Berlin, BBVA Bilbao, Transart Bozen, Bludenzer Tage zeitgemäßer Musik, Elbphilharmonie Hamburg, Thaliatheater Hamburg, Huddersfield Contemporary Music Festival, Festival de Salihara, Indonèsia, Osterfestival Krems, Brucknerhaus Linz, Centre Barbican de Londres, King's Place London, Philharmonie Luxemburg, Rainy Days Luxemburg, Music Olomouz, Carinthischer Sommer, Festival d'Automne à Paris, Contempuls Prag, March Music Days Ruse, SonEMUS Festival Sarajevo, Salzburger Festspiele, deSingel, Klangspuren Schwaz, Festival Musica Strasbourg, Le Parvis Scène nationel de Tarbes Pyrénées, Osterfestival Tirol, Wien Modern, Wiener Festwochen, Wiener Konzerthaus, etc. Des de la temporada 2012-13, PHACE produeix el seu propi cicle de concerts a la Wiener Konzerthaus. A partir de 2015, el grup publica gravacions sota el segell del mateix nom, PHACE. PHACE compta amb el suport de BKA, Kulturamt der Stadt Wien i SKE-Fonds.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆


An index of metales

An index of metales da un vigoroso testimonio de esta determinación de ir más allá: la orquestación crepitante, eléctrica y psicodélica; una voz que juega con los efectos, murmura con reverberación, dialoga con un megáfono, que grita como una estrella del pop; y una partitura de guitarra eléctrica como ningún compositor "serio" ha escrito nunca, deslizándose a través de un rango infinito de tonos con ligereza de tacto y difuminación de contornos. Pero eso no es todo. Algo más funerario se disuelve fuertemente: una melancolía feroz, y el eco, por decirlo de alguna manera, de un largo lamento gnóstico sobre la caída de las almas.

Poco antes de su muerte, Romitelli, junto con su amigo Paolo Pachino y la poeta Kenko Lèkovich, resucitaron el sueño de un arte escénico total a la manera de los futuristas: ritmos y relámpagos de luz que golpean contra el metal (en la parte del vídeo), poemas de hierro y cromo, fusión con la materia, música acústica / eléctrica altamente amplificada, filtrada, espacializada, de la manera más artificial posible...

An index of metales, una paradójica obra maestra, que se debate entre el heroísmo y el agotamiento.
(Texto © Jean-Luc Plouvier)

Phace Ensemble

PHACE ha estado activo durante muchos años en la escena de la música contemporánea y es uno de los conjuntos austriacos más innovadores y versátiles de la nueva música. Paralelamente a la música clásica de cámara contemporánea, su gama artística abarca desde producciones de teatro de música hasta proyectos multidisciplinares que incluyen danza, teatro, performance, electrónica, video, DJ, turntablists, instalación artística y muchos más .


El conjunto ha encargado y estrenado más de 200 composiciones hasta ahora. El conjunto, actualmente formado por diez miembros activos, invita regularmente a músicos e invitados desde una amplia variedad de fondos artísticos en actuaciones colaborativas. PHACE fue fundado como Ensemble Online por el director Simeon Pironkoff en 1991. Desde mediados de los noventa, el conjunto comenzó aparecer en las salas de concierto y festivales más prestigiosos de Austria y el extranjero, incluyendo Stadsschouwburg Amsterdam, Festival de Aviñón, el Auditori de Barcelona, ​​Sampler Series Barcelona, ​​Berliner Festspiele, Ultraschall Berlin, BBVA Bilbao, Transart Bolzano, Bludenz Tage zeitgemäßer Musik, Elbphilharmonie Hamburgo, Thaliatheater Hamburgo, Huddersfield Contemporary Music Festival, Festival de Salihara, Indonesia, Osterfestival Krems, Brucknerhaus Linz, Centro Barbican de Londres, Kings Place London, Philharmonie Luxemburgo, Rainy Days Luxemburgo, Music Olomouz, Carinthischer Sommer, Festival d'Automne à Paris, Contempuls Prag, March Music Days Ruse, SonEMUS Festival Sarajevo, Salzburger Festspiele, deSingel, Klangspuren Schwaz, Festival Musica Strasbourg, Le Parvis Scène nationel de Tarbes Pyrénées, Osterfestival Tirol, Wien Modo rn, Wiener Festwochen, Wiener Konzerthaus, etc. Desde la temporada 2012-13, PHACE produce su propio ciclo de conciertos en la Wiener Konzerthaus. A partir de 2015, el grupo publica grabaciones bajo el sello del mismo nombre, PHACE. PHACE cuenta con el apoyo de BKA, Kulturamt der Stadt Wien y SKE-Fonds.