Luis Tabuenca

Foto: Paula Felipe.

20 d'abril de 2016 / 21:00 h.
Centre del Carme // Refectori 


Luis Tabuenca / Autorretratos
Comissariat per: Edu Comelles.

_


Luis Tabuenca

Percussionista, improvisador i compositor nascut a Saragossa. El seu treball se centra en la creació i interpretació de música contemporània i experimental. Va estudiar en diversos conservatoris d'Europa i a Estats Units, on va rebre classes de solistes del Ensemble Intercontemporain, del Ensemble Recherche. Ha segut alumne de Steven Schick en la Universitat de Califòrnia, en Sant Diego.

En la seua faceta de solista internacional, actua regularment en festivals i cicles de nova música i ha tocat amb artistes com Séverine Ballon, Peter Veale, Imre Thormann o Daniel Abreu. Ha realitzat gires per Europa, Àsia i America, tocant en festivals com el Münstersommer Summer Festival (Freiburg, Alemanya), Monday Evening Concerts (Los Angeles, EUA), Newbury Spring Festival (Newbury, Anglaterra), Transplanted Roots (Mont-real, Canadà) o el Festival Internacional de Performance (Bogotà, Colòmbia).

Ha compost música per a agrupacions de cambra, instruments solistes, dansa contemporània i documentals. En 2014 va fundar el Luis Tabuenca Ensemble, el qual, juntament amb altres músics convidats, serveix de laboratori per a les seues composicions.

Luis Tabuenca forma part també de l'escena internacional d'improvisadors, realitzant concerts a sol o acompanyat d'altres improvisadors com Hans Tammen, Wade Mathews, Dafna Naphtali, Brigan Krauss o Mat Maneri. Les composicions de Luis Tabuenca exploren els límits entre la música composta i la música improvisada.

En la seua faceta d'educador és convidat assíduament a donar tallers i classes magistrals en diferents universitats i institucions culturals de tot el món. En 2014 va ser artista resident en la Graduate School of Arts and Sciences de la Universitat de Nova York. Luis Tabuenca ha gravat per a Aural Terrains, Mode Records, Sinrkro Records i Vers.

Ha sigut premiat en nombrosos concursos i becat pel Govern d'Aragó, el Ministeri de Cultura d'Espanya i la Comissió Fulbright. És fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Experimental de Burgos, FAT.
+ INFO:


_


Escolta:


Vídeo: Damià Jordà.

_

Imatges per Paula Felipe:
_

Amb la col·laboració de:


  Tornar