Avelino Saavedra

Dimecres 13 d'abril | 20:00 h.
Palau de la Música // Sala Rodrigo

_


Avelino Saavedra (1967) / Drumscapes (2015)
Comissariat per: Edu Comelles.

_

Avelino Saavedra

Santiago de Compostel·la, 1967
Músic, artista visual.

Ha gravat per a segells com Audiotalaia, Luscinia Discos, Pocketfields, Discordian Records i Chiennoir Netlabel. Ha participat en diversos discos recopilatoris d'art sonor i música experimental i actuat en festivals com Off_Hz!, Nits d’Aielo i Art, Eufónic, Anem Anem, PinPanPun, Chámalle X, Acció Mad!, Remor i Poètiques per a una Vida, entre d'altres. El seu treball s'ha escoltat en diferents programes de RNE, com Segle XXI, Ars Sonora o Via Límit.

_


L'OBRA 

Drumscapes


El soundscape o paisatge sonor és un conjunt de sons que es forma a partir d'una escolta immersiva i es refereix tant a l'entorn acústic natural, incloent els sons produïts pels animals i la climatologia, com als sons ambientals creats per les activitats humanes ordinàries, des de les converses i el treball fins als sons d'origen mecànic resultat de l'ús de la tecnologia industrial.

Drumscapes és un joc de paraules entre drum (tambor, bateria) i landscape (paisatge). Els sons produïts pels diferents elements de la bateria i diversos objectes, són manipulats i processats en temps real per Avelino Saavedra mitjançant pedals d'efectes analògics, per a conformar una peça sonora improvisada dins d'una estructura, en la qual intervenen textures, freqüències, intervals, ressonàncies, vibracions i passatges rítmics fragmentats, amb una intencionalitat estètica i paisatgística, propera a la música concreta i a l'electrònica ambiental.

_


+ INFO:


_

Escolta:_


Avelino Saavedra, Ensems 2016 / Foto: Nerea Coll
Avelino Saavedra, Ensems 2016 / Foto: Nerea Coll

Avelino Saavedra, Ensems 2016 / Foto: Nerea Coll
Avelino Saavedra, Ensems 2016 / Foto: Nerea Coll

  Tornar